Hopp til innholdet

Signere dokumenter

Alle dokumenter som er klare for signering finner du i vårt signeringsrom. Signering krever bruk av BankID.

Signering, Signeringsrom, Signatur, Signatar

Nyttig informasjon om elektronisk signering

Når du går til signeringsrommet vil du bli spurt om BankID for sikker pålogging. Vi støtter både BankID med kodebrikke og BankID på mobil – fra hvilken som helst bank. 

Hvis du har brukt BankID på våre sider nå nylig og ikke lukket nettleser eller vindu, så husker vi deg og du kommer rett inn til signeringsrommet.
Hvis du ikke finner dokumentene dine, så kan det være at vi har utfordringer med en av tjenestene bak. Da kan det være lurt å logge ut, vente litt og prøve igjen. Hvis det fortsatt ikke fungerer kan du ta kontakt med oss.
 
Etter at du har fullført alle signeringer så kommer du til arkivet.

Vi har mange produkter som bruker signeringsrommet og kan foreløpig ikke gi deg tilpasset informasjon eller veiledning gjennom signeringsrommet. Men alle produkter skal sende deg informasjon på e-post og/eller sms etter at du har fullført signeringen. Dette er din kvittering.
I arkivet har du to muligheter for å laste ned dokumenter. Du kan laste ned det usignerte dokumentet (PDF) og du kan laste ned det signerte dokumentet/objektet (SDO).

SDO'en inneholder bevis for at dokumentet er signert og selve dokumentet. Men SDO kan ikke leses av i standardprogrammer. Hvis du vil kan du åpne det via en tjeneste fra Nets (BBS) som kalles E-Signing Validator. Da laster du opp filen dit og ser at den er signert og kan også åpne dokumentet.