Hopp til innholdet
Mor som sitter i sofa og jobber, mens barnet hopper ved siden av

Boliglån
  • Enkelt å søke
  • En fast rådgiver det er lett å komme i kontakt med
  • Følg lånesøknaden din digitalt

Hos oss får du mer enn bare et boliglån

Med et boliglån fra oss får du personlig veiledning fra en rådgiver som kjenner deg og dine behov. Vi er her for å støtte deg gjennom hele boligprosessen.

Hvorfor bør du velge oss?

Som en engasjert lokalbank med god kjennskap til nærmiljøet, er vi ofte mer fleksible enn de store bankene. Vi strekker oss langt for å finne den beste løsningen for deg og din økonomi.

Hos oss får du en fast rådgiver som du lett kommer i kontakt med, og som kjenner deg og dine behov.

Det er enkelt å søke lån hos oss. Vi henter inn informasjon om deg automatisk, og du kan følge status på behandlingen av lånesøknaden din digitalt. 

 

Kontakt meg om boliglån

Boliglån - priser

Nominell rente  5,54 %
Effektiv rente 5,76 %
Priseksempel: Lån på kr. 2.000.000 med nedbetalingstid på 25 år inklusiv etableringskostnader og termingebyr: Totalpris: kr 3.833.699
Vilkår
Vår aller beste rente for de som er under 34 år som kjøper din første bolig. Sikkerhet innenfor 85 %.

Lån til bolig krever lønnsinngang på en konto i vår bank.
Nominell rente  5,84 %
Effektiv rente  6,07 %
Etableringsgebyr Fra kr. 2.500
Terminbeløp  Kr. 70 
Tinglysningsgebyr  Kr. 585
Priseksempel: Lån på kr. 2.000.000 med nedbetalingstid på 25 år inklusiv etableringskostnader og termingebyr: Totalpris kr 3.833.699
Vilkår 
God rente for alle under 34 år – uavhengig av om dette er din andre eller tredje bolig.   
Sikkerhet: Innenfor 85 %

Nominell rente  fra 5,84 %
Effektiv rente  fra 6,07 %
Etableringsgebyr Fra kr 2.500 
Termingebyr  kr. 70 
Tinglysningsgebyr  kr 585
Priseksempel: Lån på kr. 2.000.000 med nedbetalingstid på 25 år inklusiv etableringskostnader og termingebyr: Totalpris: kr 3.833.699
 Vilkår
Gjelder for refinansiering av boliglån eller kjøp av bolig som benyttes som primærbolig med energimerke A eller B. 

Lån til bolig krever lønnsinngang på en konto i vår bank.  

Sikkerhet: Innenfor 75 %. 
Etableringsgebyr fra kr. 2.500 
Termingebyr kr. 70
Tinglysningsgebyr kr. 585
Nominell rente 6,20 % 
Effektiv rente  6,45 %
Priseksempel: Lån på kr. 2.000.000 med nedbetalingstid på 25 år inklusiv etableringskostnader og termingebyr: Totalpris kr 3.966.247.
Etableringsgebyr fra kr. 2 500
Termingebyr kr. 70
Tinglysningsgebyr kr. 585
Nominell rente  6,65 %
Effektiv rente  6,93 %
Priseksempel: Lån på kr. 2.000.000 med nedbetalingstid på 25 år inklusiv etableringskostnader og termingebyr: Totalpris kr 4.134.965
Etableringsgebyr fra kr. 2 500
Termingebyr kr. 70
Priseksempel med låneramme på kr 2.500.000 (utnyttelsesgrad 80 %): kr. 2.000.000 o/25 år inklusiv etableringskostnader og termingebyr: Totalpris kr 4.009.452
Vilkår 
Sikkerhet: Innenfor 60 %
Rente  fra 9,60 %
Provisjon  0,33 % provisjon per kvartal av bevilget beløp
Gjeldende fra 8. juli 2024 3 år 5 år  10 år
Nominell rente  5,09 % 4,89 % 4,69 %
Effektiv rente  5,28 % 5,07 % 4,87 %

Spørsmål og svar om boliglån

Du kan i utgangspunktet låne 85 % av kjøpesummen. Det avhenger også av din evne til å betjene lånet. Her ser vi på hvor høy inntekt du har, hva du har av annen gjeld og din familiesituasjon. Har du tilleggsikkerhet kan du imidlertid låne inntil 100 %. 

Vi er fleksible og strekker oss langt for å finn en løsning for passer for deg og din økonomi.

Les mer om hvordan vi beregner hvor mye du kan låne

Utlånsforskriften sier at du må ha minst 15 % egenkapital. Egenkapital er den delen av finansieringen du stiller med selv. Dette kan være oppsparte midler, BSU, sparepenger, arv eller annen bolig. Jo mer egenkapital du har, jo mindre vil du måtte låne, og jo lavere vil renten på lånet være.

Hvis du har tilleggssikkerhet, kan du låne inntil 100 % av kjøpesummen. Tilleggssikkerhet betyr at vi tar pant i annen eiendom, for eksempel en person som gir banken en garanti om å betale boliglånet ditt om du ikke kan gjøre det.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Prøv vår boliglånskalkulator

Serielån innebærer at avdragene er de samme gjennom lånets løpetid. Du betaler de samme avdragene hver måned, mens rentedelen er høyest i starten og blir gradvis lavere. Totalt sett er det billigere å velge et serielån fordi du betaler mindre i renter over tid.

Annuitetslån er forutsigbart fordi du betaler det samme hver måned. I starten betaler du mest renter, men etter hvert som lånet minker blir avdragene større, og rentedelen mindre.

Les mer om serielån og annuitetslån

Avdragsfrihet på boliglån betyr at du, for en definert periode, kun betaler renter og gebyrer på lånet. Med andre ord utsetter du betalingen av selve lånebeløpet. Dette gir deg midlertidig økonomisk pusterom, spesielt når du står overfor usikre økonomiske forhold.

Lurer du på å ha avdragsfrihet på lånet ditt? Les mer om avdragsfrihet

Ordinært boliglån: Renten bestemmes etter hvor god sikkerhet du kan stille med. Dersom du har behov for å låne inntil 60 % av det boligen er verdt, kvalifiserer du til vårt beste boliglånstilbud med en nominell rente.

Boliglån for Unge (BLU): For deg mellom 18 og 33 år, tilbyr BLU muligheten til å låne opp til 85 prosent av boligens kjøpesum til svært gunstige renter.

Les mer om BLU

Grønt boliglån: Grønt boliglån er for deg som eier eller skal kjøpe bolig med energimerke A og B. Vi tilbyr gunstig vilkår for kjøp av energieffektiv bolig eller oppgradering til miljøvennlige løsninger.

Les mer om grønt boliglån

Rammelån (Flexilån): Med et rammelån betaler du rentekostnader hver måned, mens avdragene betaler du litt som du vil. Men siden du får denne friheten, så forutsetter det at du har god styring på økonomien din. Du må for eksempel ha 40% egenkapital i motsetning til 15% som du må ha i et serielån eller annuitetslån. Med et rammelån betaler du kun renter for det beløpet du faktisk bruker, noe som gir deg stor fleksibilitet.

Les mer om rammelån

Refinansiering: Øker verdien på din nåværende bolig? Refinansiering kan gi deg midler til å realisere dine oppussingsdrømmer.

Les mer om refinansiering

 

Aktuelt om boliglån

Boligguiden

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe, bytte eller selge bolig. Vi gir deg steg-for-steg oversikt over hva du bør tenke på både før, underveis og etter kjøp av bolig.