– Hyggelig overraskelse med kundeutbytte

Sandnes Sparebank innførte kundeutbytte i fjor – noe som er helt uvanlig for banker. I år ligger det an til at kundene får utbetalt inntil dobbelt så mye som i fjor.

 

– Jeg opplevde å få kundeutbytte fra banken min som en veldig hyggelig overraskelse, sier Malin Hovde (34)  i Stavanger. Hovde er frisør og makeupartist, samboer med Kristian Henden Dahl (32) og mamma til snart 3 år gamle Vetle.
– Jeg valgte i utgangspunktet Sandnes Sparebank på grunn av den gode servicen. Senere ble det naturlig å bli værende da vi fikk god rente på boliglånet. Når vi nå også får kundeutbytte rett inn på konto…. Det er bare fantastisk! Sier Hovde.
Hovde forteller at kundeforholdet til banken har fungert fint i alle år og at hun ikke har fulgt så nøye med på at ordningen med kundeutbytte ble innført.
– Derfor var det ekstra kjekt å plutselig få disse pengene inn på kontoen, sier Malin.

Les mer om kundeutbytte


Deler overskuddet med kundene våre

Sandnes Sparebank er en av to banker i Norge, og den eneste banken på Sør-Vestlandet, som deler ut kundeutbytte. For våre kunder betyr det at når banken gjør det bra, så får kunden sin del av overskuddet. Det får nå kundene i Sandnes Sparebank for andre året på rad! Totalt skal vi dele ut 53 millioner til våre kunder. 

– For en familie med 4 mill i lån og to låntakere, blir kundeutbytte på hele kr. 10.000! Rett inn på konto! En person med 1 million i lån eller innskudd kan få utbetalt kr. 2.500. For de fleste av kundene våre som bruker oss bredt, så vil det altså utgjøre en god del, sier direktør for personmarkedet, Erik Kvia Hansen.
Han sier at konkurransen mellom bankene er stor og at kundeutbytte har blitt et vitkig konkurransefortrinn.

– Konkurransen mellom bankene er veldig stor, spesielt når det kommer til utlånsrenter. Sandnes Sparebank skal alltid tilby konkurransedyktige betingelser på lån og innskudd, men vi har ikke som mål å være desidert billigst. Vi har tross alt gode, kompetente personlige rådgivere som vi stiller til disposisjon overfor våre kjære kunder og det mener vi har en verdi. Det våre kunder allikevel skal være klar over i forhold til sammenligning av utlånsrenter, er at kundeutbytte utgjør en reell forskjell på 0,25%. Eksempelvis, har en husstand med to voksne personer et lån hos oss i dag på 2 millioner med en utlånsrente på 2,6%, så er den reelt sett 2,35%. 

Sandnes Sparebank fikk 2245 nye kunder i 2018. Innføringen av kundeutbytte har vært avgjørende for flere av dem.

– Kundeutbytte er nok ennå litt ukjent og nytt i markedet, men vi vet at kundene våre vil sette pris på utbetalingen i år. Den monner skikkelig. Og da vet vi at nye kunder vil ønske å ta del i kundeutbyttet for neste år, sier Kvia Hansen.

– Dobbelt så mye i utbytte i år
Bankens toppleder Trine Stangeland mener kundeutbytte er en fin måte å dele overskuddet med kundene på.


– Når det går bra med banken er det bra for kundene, for eierne og for samfunnet rundt oss. Jeg håper vi med et kundeutbytte som er mer enn doblet sammenlignet med i fjor, vil begeistre og glede, og at pengene brukes til noe som gir verdi for den enkelte.

Trine Stangeland


Selv velger Trine å spare mesteparten av sitt kundeutbytte.

Jeg har gjort beregninger på at jeg vil motta et kundeutbytte på rundt kr 11.000. Foruten sparing, skal jeg ta med meg hele familien på en god middag på Mondo, sier Stangeland.

Bankens styreleder Harald Espedal ser også mange positive sider med kundeutbytte.

– Kundeutbytte gjør at vi kan gi tilbake til kundene av bankens overskudd. Banken ble i sin tid grunnlagt av kapital fra kundene og det er denne kapitalen som har vokst til grunnfondet i banken. Kundeutbytte, gaver til lokalsamfunnet og utbytte til egenkapitalbeviseierne gjør at alle interessegruppene rundt banken får ta del i verdiskapningen, sier Espedal.

https://sandnes-sparebank.no/kundeutbytte