Fordi vi bryr oss om samfunnet

Fordi vi bryr oss om samfunnet

Hvert år deler vi ut mange millioner av bankens overskudd tilbake til samfunnet gjennom Den Gule Bankens Gavefond. Til deg, noen i familien din, eller noen du kjenner.

Høstens søknadsperiode

Høstens søknadsrunde er nå avsluttet. Neste søknadsperiode er våren 2024.

Vi støtter små og store prosjekter. Kanskje nettopp du har et kjempefint prosjekt du trenger penger til?

Hvem kan søke? 
Søkerne må være registrert i Enhetsregisteret i Brønnøysund og ha eget organisasjonsnummer. 
Søkere må ha lokal tilknytning og formålet må være tiltak i regionen. 

Hva støtter vi? 
Midler fra gavefondet skal brukes til allmennyttige formål og bidra til å skape begeistring, glede og engasjement i vår region. 

Vi gir støtte til prosjekter/tiltak primært innenfor disse områdene: 

  • Utdanning, opplæring, kompetanse
  • Kultur
  • Idrett
  • Prosjekt/arrangement
  • Bærekraft


Hva støtter vi ikke? 
Følgende tiltak og prosjekt blir ikke vurdert:

  • Søknad om tiltak til ordinær drift.
  • Religiøse eller politiske formål
  • Prosjekter som er til skade for miljøet
  • Formål som er naturlige sponsorobjekter for næringslivet
  • Det gis ikke støtte til virksomhet/prosjekter der banken har låneengasjement

Vellykket tur på sjøen!

I juni fikk en gruppe demente menn - og konene deres - dra på tur med Caroline af Sandnes. Turen gikk fra Sandnes til Usken i rolig tempo nær land og varte over 4 timer. Gavefondet betalte båt, mat, drikke og underholdning. En fantastisk opplevelse!
Erik, Trine og Rune Bjerga på Vinterland

5 millioner kr til lag og organisasjoner!

Den Gule Bankens Gavefond har tildelt Matsentralen Rogaland 1 million kroner! Nesten 4 millioner kroner deles på 75 andre lag og organisasjoner som hver dag gleder og begeistrer små og store i regionen vår!

Magisk kveld i Vinterland

Mange tusen fikk med seg gratiskonserten med Stavangerkameratene i Vinterland i Sandnes 17. desember 2022. Det er stas at gavefondet kan brukes til å gi så mange små og store en musikalsk opplevelse!

Fjernstyrt redningsbøye

Den Gule Bankens Gavefond ga 100.000 kroner til innkjøp av en fjernstyrt redningsbøye for Redningsskøyta i Stavanger. Bøya kan brukes til flere operasjoner og er særlig aktuell på grunt vann og til levering av utstyr til havarist.

Berekraftslekene

Grønne søknader

Alle våre gaveutdelinger kan knyttes opp mot et eller flere av FNs bærekraftsmål. 10% av utdelingene er øremerket formål som bidrar til å stanse klimaendringene og sikre artsmangfold. Vi oppfordrer alle som har gode ideer om å søke.

2 millioner til!

I tillegg til 5 millioner Sandnes Sparebank Arena har fått før, gir vi 2 millioner til ferdigstillelse av arenabygget. Sandnes Sparebank Arena blir et samlingspunkt for flere idretter og særlig ski og sykkel.

Myke venner for demente

Demensavdelingene ved Åse BOAS i Sandnes har fått virtuelle katter og dokker, samt klemmestoler til bruk for demente. Tilbakemeldingene er roligere pasienter og mindre medisinbruk.

Illustrasjonsfoto fotballsko

«Gekko» fikk talentstipend

Trialkjører Sondre «Gekko» Haga fra Hommersåk mottok kr 100000 i talentstipend fra gavefondet. Han satser nå mot å bli EM-mester!


Vinterland i Sandnes

Vi bidro med 300 000 kroner slik at Vinterland ble en realitet. Vinterland ble en ubetinget suksess med stort besøk og gledet store og små i hele regionen!

Skulehagen i Vikevåg

Med midler fra vårt gavefond har Vikevåg skule laget en skulehage der elevene får lære om bærekraftig landbruk og dyrking.

Erik Kvia Hansen og Tina Langhelle

Vi støtter Blinken!

Vi støtter Skifestivalen Blink både som sponsor og med tildelinger fra vårt gavefond.  Vi er en stolt støttespiller av Skifestivalen Blink!

Ledere Sandnes Røde kors

Gave til gratis venneklubb

Trenger du en venn? Eller kanskje en sosial møteplass? Sandnes Røde Kors har startet et nytt, ukentlig tilbud for alle mellom 17 og 30 år. Det er uformelt, helt gratis og gjort mulig med støtte fra Den Gule Bankens Gavefond. 

Kenneth Våge og spiller

Skadeforebygging hos Sandnes Ulf

Siden det er fryktelig kjedelig å være skadet og ute av spillet, utvikles det stadig metoder for å UNNGÅ skader. Sandnes Ulf Toppfotball har fått en stor gave fra vårt gavefond til innkjøp av skadeforebyggende utstyr.
ansatte

SUS-ansatte fikk gave

Hva kunne vi gi til de 8000 flotte, dyktige og hardtarbeidende medarbeiderne ved SUS som en liten førjulspresang? En driftig gjeng fra SUS hadde svaret og satte sammen en digital juleforestilling som kunne ses direkte, eller når de hadde gått av vakt.

Trine Stangeland holder en pakke

Vi delte ut 300 julegaver!

Vi støttet restauranter og artister i en vanskelig tid! Vi delte ut hundrevis av 1000 kr-gavekort på lokale restauranter og mer enn 10 terrassekonserter med kjente artister. Se videoer på vår facebookside.
Hyttebestyrer John Anton og Tove Linn og Trine fra banken

1 million til solstrøm i Stranddalen

Vi bidrar med 1 million kroner til Stavanger Turistforening sitt prosjekt med å bytte fra dieselaggregat til solceller. Dermed får Stranddalen turisthytte miljøvennlig energi og det blir enda roligere for gjestene på fjellet. 

 

 

Odd Langhelle og Erik Kvia Hansen

Stor gave til Skifestivalen Blink

Selv om folkefesten måtte utgå under koronaen, var vi en stor og viktig støttespiller for arrangementet. Blinken ble arrangert og TV-sendingene hadde hundretusener av seere. Vi vil at Blinken skal fortsette også i årene framover! På bildet ser vi Odd Langhelle, Skifestivalen Blink og Erik Kvia Hansen, banken.
Sommerfugleffekten

600.000 kroner til Sommerfugleffekten

Sommerfugleffekten har et sterkt ønske om å nå ut til enda flere. De skal derfor i gang med en «livsmestringskoffert» med filmer og annet materiell til bruk for lærere, foreldre og elever. Les mer på sommerfugleffekten.no

Ny gave til Vitenfabrikken

750.000 til regionens trekkplaster

Vitenfabrikken fikk 750.000 kroner til å lage en ny, fast astronomiutstilling i tilknytning til Planetariet. John Arne Frafjord fra Vitenfabrikken og Rune Jåthun fra banken.
Odd Langhelle og Erik Kvia Hansen

Hengekøyer til Norgesferien

Koronaen gjorde at de fleste ferieplanene i utlandet ble avlyst. Folk tok nærmiljøet enda mer i bruk og fant alternative ferieplaner. Vi delte ut et stort lass hengekøyer gjennom en konkurranse på vår facebookside. Det var en glede å dele ut dungevis med hengekøyer til heldige vinnere!
Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

30 hjertestartere til lag og foreninger

Årets julegave fra Gavefondet er noe mange ønsker seg men som de aller færreste får bruk for. Heldigvis!

 Julen 2019 delte vi ut hjertestartere til lag og foreninger. 

Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

Nå blir det nytt arenahus i Melsheia

Sandnes Arena AS er et samarbeid mellom 6 idrettslag i Sandnes og de har på imponerende vis fått på plass rulleskianlegget i Melsheia. Med 5 millioner kroner i gave fra Den Gule Bankens Gavefond blir det nå satt opp et flott arenabygg som bl.a  vil innholde treningshall, overnattingsmuligheter, kafe og toalettfasiliteter.

Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

3 millioner til Planetariet

20. juni 2019 nyåpnet Planetariet ved Vitenfabrikken i Sandnes. Med en gave på hele 3 millioner fra vårt gavefond, kunne en større oppgradering av både teknisk utstyr og interiør bli mulig. Etter 10 års drift og nesten 300.000 besøkende var Planetariet utslitt. Nå er attraksjonen igjen klar for å ta i mot store og små spente og nysgjerrige.
Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

400 frivillige får bekledning av Gavefondet

Når EM for lag (friidrett) arrangeres på Sandnes Stadion 9. – 11. august 2019, er 400 frivillige i sving! En gave fra vårt gavefond på 360.000 kroner går til funskjonærbekledning av alle frivillige. Uten de frivillige, kunne ikke et slikt EM ha blitt arrangert, rett og slett! Hurra for innsatsen de frivillige legger ned!

Gratiskonsert under Skifestivalen Blink 2019

Blinken 2019: Tradisjonen tro spanderer vi fredagens konsert under Blinken! I år står fyrverkeriet Madcon på scenen – vi spår at det blir kok i Vågen! Ta med halve slekta og kom på folkefesten!
Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

2250 barn deltok på Barnas By!

Tre dager  i juni 2019 var det et yrende liv av barn i indre vågen under Barnas By i regi av Sandnes kommune. Gjennom en gave fra Sandnes Sparebanks Gavefond spanderte banken t-skjorter til alle de 2250 barna som deltok. Foto: Hallvard Fagerland/Sandnes kommune
Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

Gavefondet har gitt Sandnes skøytebane

10. februar 2019 åpnet Bankisen på Ruten i Sandnes. Skøytebanen midt i sentrum har blitt mulig med et tilskudd på 450.000 kroner fra vårt gavefond. Sandnes kommune har betalt resten. Bankisen er gratis å bruke for alle og vil stå oppe i totalt 10 uker denne vinteren.  Foto: Rune Helliesen.

Over 3000 får vist hvem de er på lag med!

Vår lagdrakt: Vi gjentok suksessen fra i fjor og oppfordret lag til å søke om like lagdrakter! Og etter at trekningen blant alle søkerne er gjort, er statusen slik: Over 3000 drakter fordelt på 111 lag/organisasjoner!  Hurra for gavefondet!

Trine Hilde Ingunn

Mange eldresentre får ønsker oppfylt!

Byhagen BOAS sendte oss en søknad om midler til piano, og bare dager senere kom vi trillende inn med et flunkende nytt piano! Etterpå oppfordret vi alle andre dagsentre/eldresentre i kommunene Sandnes, Stavanger og Sola om å søke om penger! Og det kom inn mange søknader! Og både pinaoer, sykler, kjøkkenmaskiner og mye mer har blitt innkjøpt! Til glede og begeistring for beboere, ansatte og pårørende!

Foto av Silje Marie i sommerfugleffekten

Nesten 300.000 kr til Sommerfugleffekten

Silje Marie ble utsatt for utspekulert, subtil «jentemobbing» på skolen og kollapset til slutt. Nå har antimobbe-programmet Sommerfugleffekten nådd ut til ti 6000 i vår region. Med 296.000 fra vårt gavefond, vil 12 nye skoler få ta del i det tankevekkende og lærerike antimobbeprogrammet. Les mer på sommerfugleffekten.no

Stor gave til Team Ingebrigtsen

Team Ingebrigtsen fikk i juni  2018 1,8 millioner fordelt på tre år fra vårt gavefond. Pengene skal brukes til treningsopplegg i hjembyen og gjennom samarbeid med Sandnes Idrettslag friidretts arbeid for barn og unge.

89 skoler fikk til sammen nesten 5 millioner!

I høst spurte vi FAU ved barne- og ungdomsskoler i regionen om de hadde ønsker om nytt utstyr eller opplevelser for elevene. I alt 89 skoler fikk tildelt midler til det de hadde ønsket seg og det ble tildelt totalt 4. 752.000 kroner! Uteområder, gapahuk, sykkelstativ, skoletur til skibakken...ble finansiert. Her ser vi elever ved Tastarusta skole som ønsket seg nye benker til sine sosiale soner.

Vitenfabrikken kan pusse opp stjernehimmelen

10 år og 250.000 besøkende i Planetariet, har satt sine spor. Med 3 millioner fra vårt gavefond kan Vitenfabrikken skifte ut utstyr og oppgradere til best mulig teknologi. Slik at Planetariet kan fortsette å glede, begeistre og inspirere små og store til å utforske mer. Nyåpning av planetariet juni 2019.

Gave fullfinansierer MEDSIM

Med gaven på 2 millioner kroner til Sykehuset i våre hender, er Mor/Barn-delen av Med.SIM fullfinansiert. Mer trygghet for barn, foreldre og helsepersonell.

Gave gjorde teaterstykket "3. aug 1964" mulig

Et stjernelag (Renberg, Østin Ommundsen, Nøst, Dybdahl) har skapt teaterforestillingen - Gretelill Tangen og Mareike Wang i rollene. Eldre i regionen er invitert til gratisforestillinger på dagtid, men forestillingen inngår i det vanlige programmet på kveldstid.

Gratiskonsert under Skifestivalen Blink

Det har blitt en veldig hyggelig tradisjon at det er Sandnes Sparebank som spanderer den ene konserten under Blinken. I 2018 sto Vamp på scenen og hver centimeter i Vågen var fylt opp. Foto: Rune Helliesen.

Gaven som gir eldre vind i håret

Fire eldresentre i Sandnes har fått elektriske "Christianiasykler". Med plass til to fjonge eldre framme, kan den kyndige aktivitøren ta de med på herlige lufteturen. Siden syklene er elektriske, er det ikke tungt å ta seg rundt.

Konferansen alle ville gå på...

Næringslivskonferansen FOLK ble arrangert for første gang i 2018, i samarbeid med Næringsforeningen i Stavanger. Plassene ble raskt fylt opp og tilbakemeldingene var svært gode i etterkant. I mars 2019 gjentok vi suksessen! Fullt hus og venteliste for å få plass. Vi gleder oss allerede til FOLK 2020!

2000 barn og unge kan vise hvem de er på lag med

Gjennom prosjektet "Vår lagdrakt" delte vi ut over 2000  hettegensere, drakter, drikkeflasker og sekker til lag og foreninger i vår region. Klærne ble påtrykket lagenes egen logo.

Hjertelig til stede på Mablis

Vi har støttet Mablis-festivalen med 100.000 kroner både i 2018 og 2019. Festivalen har blitt en formidabel publikumssuksess! God stemning!