Vi blir med inn i Vipps!

Bank-Norge samler seg om betalingsløsning

Sandnes Sparebank inngår samarbeid med 105 andre banker om betalingsløsningen Vipps. På den måten skal vi sammen vinne konkurransen mot enda større aktører.

– Gjennom dette samarbeidet står vi bedre rustet til å vinne kappløpet i konkurranse med nordiske og internasjonale aktører», sier Rune Bjerke, konsernsjef i DNB og påtroppende styreleder i Vipps.

– Gledelig nyhet

Sandnes Sparebank er den største banken i Eika Alliansen, som nå er en av de største i Vipps-samarbeidet.

– At vi nå blir en del av Vipps, er en veldig gledelig nyhet. Å samle oss om denne betalingsløsningen gjør oss mer robuste og vil gi kundene en stadig bedre tjeneste, sier påtroppende adm. dir Trine Stangeland i Sandnes Sparebank.

Foruten Eika Alliansen er det DNB, Sparebank 1-alliansen, Sparebanken Møre og 15 selvstendige sparebanker som har inngått intensjonsavtalen. Avtalen innebærer at partene sammen skal videreutvikle Vipps som hele Norges mobile lommebok. Initiativtakerne representerer til sammen 106 norske banker.

Vipps har hittil vært en del av DNB-konsernet, men legges nå inn i et frittstående selskap der DNB blir største eier med omtrent 52 prosent av aksjene. SpareBank 1-alliansen skal eie 25 prosent, de selvstendige sparebankene 12 prosent, Eika Alliansen 10 prosent og Sparebanken Møre 1 prosent.

– Det eneste fornuftige

I tillegg til Vipps, har andre banker hatt betalingsløsninger som SnapCash og MCash. Det blir det nå slutt på, nå samles alle om Vipps.

– Det var mange ulike betalingstjenester tidligere. Den teknologiske utviklingen går i turbofart og kostnadene for å henge med har vært høye. At bankene i Norge nå samler seg om Vipps, er det eneste fornuftige, sier konstituert adm. dir Sune Svela Madland.

Fakta om Vipps – Norges mest populære betalingsapp:

  • Vipps har over 2,15 millioner brukere som gjennomfører 204.000 transaksjoner daglig.
  • Over 30.000 bedrifter og lag har registrert seg som brukere av tjenesten.
  • I 2016 lanserte Vipps også nettbutikkhandel, Vipps for bedrifter og Vipps Faktura.