– Bærekraft er viktig for oss!

Resultatene fra Etisk Bankguide 2019 er klare og Sandnes Sparebank klatrer ytterligere på rangeringen over de norske bankene.

– Det er svært gledelig å se at vårt arbeid knyttet til bærekraft og ESG gir positive resultater, og vi er godt fornøyd med å klatre videre 10 prosentpoeng fra i fjor, sier Tove Linn Bjørnå, leder bærekraft og virksomhetsstyring i Sandnes Sparebank.

Bærekraft og samfunnsansvar i Sandnes Sparebank

I fjor havnet Sandnes Sparebank på 61 prosent og ble kåret til årets klatrer. I år oppnådde banken 71 prosent. 

– Vi setter bærekraft og samfunnsansvar høyt på agendaen, og bærekraftsmålene våre vil framover være en enda større del av bankens strategi. Vi har gjort konkrete tiltak gjennom 2019 hvor vår forretnings- og bærekraftstrategi er tydeligere koblet mot FNs bærekraftsmål og Parisavtalen. Vi har signert FNs prinsipper for ansvarlig bankdrift og gjennom dette forpliktet oss til å sette konkrete mål for hvordan vi kan øke vår positive og redusere vår negative påvirkning på klima og miljø.

 

Bjørnå forteller at banken jobber med ESG på svært mange ulike områder. Blant annet jobbes det med å utvikle grønne produkter, som videreutvikling av grønne lån og innskudd. Tidligere i år valgte Nysnø Sandnes Sparebank for et større investeringsinnskudd nettopp på grunn av bankens bærekraftstrategi.

De ansatte har sluttet å bruke engangskopper og de oppfordres til å minimere printing og flyreiser.

 

Bjørnå er glad for at arbeidet med bærekraft viser igjen på årets Etisk Bankguide. Men hun gleder seg også over at flere andre banker har klatret på rangeringen i år.

– Det er ikke bare Sandnes Sparebank som har gjort et godt arbeid knyttet til bærekraft og samfunnsansvar. De fleste bankene har forbedret sin score fra i fjor, noe som er veldig gledelig, og vi er stolte over å være en del av en norsk bankbransje som tar sin samfunnsansvarsrolle på alvor. Vi gleder oss til fortsettelsen og skal være en viktig bidragsyter for et mer bærekraftig samfunn.

 Etisk bankguide har i sin vurdering også trukket fram at Sandnes Sparebank er best i Norge på klagerutiner og mener banken kan være et forbilde for banker i andre land.

Se hele oversikten over rangeringen i Etisk Bankguide 2019