– Det sier seg selv at den gjensidige tilliten mellom oss og banken er det beste for begge parter. Det er en stor fordel at banken kjenner godt til driften og hvilke behov vi har for å drive og utvikle driften best mulig. Når jeg ringer Håvard er det godt å vite at han kjenner oss og at vi vet at vi har en bank som er der når vi trenger det. Det er godt å ha en bank en kan stole på, sier Enoksen.

 

Har planer om å videreutvikle enda mer

Siden oppstarten er Tronsholen Hagesenter videreutviklet og utbygd i flere omganger. Det har blitt gjort store investeringer i både bygningsmasse og infrastruktur. Det neste store prosjektet er å få hele hagesenteret under tak. Her venter Enoksen på godkjenning for planene. Banken vil være klar for å finansiere utbyggingen når planene er godkjent.

– Jeg opplever at det er lett å få tak i Håvard og vi møter stor velvilje når vi legger fram hva vi ønsker. Den forutsigbarheten setter jeg stor pris på, sier Enoksen.

Enoksen forteller at de ikke har ambisjoner om å vokse så veldig. Vi er litt nøkterne, rett og slett, og har ikke noe mål om å vokse så voldsomt. I dag har vi en god og trygg drift, og slik vil vi gjerne ha det også framover, forklarer han.

– Opplever du at banken er tett på dere som kunder?  –Ja! Kontakten med banken er så tett som jeg mener det er nødvendig, sier Enoksen.

 

Godt gjennomarbeidete saker

Bedriftsrådgiver Håvard Ånestad legger til at det alltid er godt gjennomtenkte planer Tronsholen legger fram, med gode budsjettforslag og kalkyler.

– At henvendelsene er gjennomarbeidet gjør jobben vår enklere når vi skal ta stilling til sakene, sier Ånestad.

– For oss er det helt naturlig at søknadene er godt gjennomarbeidet, repliserer Enoksen.

I dag er det Enoksen som er innehaver og totalt er det fem årsverk som utgjør arbeidsstokken. Flere ungdommer er ansatt i mindre stillinger og tar blant annet jobber i kassen etter skoletid. –Jeg synes det er bra at vi kan ha disse ungdommene hos oss. De gjør en viktig jobb, sier Enoksen.

– Hvordan opplevde du å drive da koronaen kom?

– Da landet stengte ned i mars, fikk jeg litt panikk i starten. Vi hadde bestilt inn mye varer og den første helgen lot kundene vente på seg. Men det gikk ikke lang tid før salget tok seg voldsomt opp. Det viste seg at når folk ikke fikk reist og feriert som før, ble det desto viktigere å investere i trivsel rundt seg. Også de som ble økonomisk rammet av tiltakene, så verdien av å gjøre det fint i hus og hage, forteller han.

I sin tid var det Håvard Andrés far Kjell og hans bror som startet Tronsholen Hagesenter. Når Håvard André en gang i framtiden trekker seg tilbake, er det sannsynligvis sønnen André som tar over familiebedriften.

– Da ser jeg for meg å være en helt vanlig ansatt, hvis André vil ha meg med på laget. Jeg har ingen planer om å være en «sjuende far i huset», smiler Håvard André.

5 tips fra gartneren

  • Nå bør du rydde etter sesongen. Ta en runde med plenen, drivhuset, krukkene og verandakassene. Fjern løv og ha gjerne på ny bark i bedene.
  • Ta ut plantene fra krukkene/verandakassene. Molda kan du bruke hele eller deler av til neste sesong.
  • Plante ny hekk? Da er det best å vente til våren. Da er det bedre utvalg og kvalitet – og optimale vekstforhold.
  • Husk at grønne inneplanter krever både lys og jevnlig dusjing av vann. Stikk fingeren i jorda for å sjekke om du bør vanne, og vann ikke for mye! I rom med dårlig lys, er det helt fint å velge kunstige planter – se på det som interiør!
  • Kunstig juletre er spesielt flott for alle som har allergi. Kjøp et av god kvalitet slik at du har glede av det i mange år!