Det sier daglig leder Jarl O. Pedersen i Haukås Møbler. Han synes overgangen til en ny bank gikk knirkefritt.

– Bankbyttet var ikke noe styr i det hele tatt. God oppfølging allerede fra første møte. At tilbudet var godt i tillegg, gjorde bankbytte enkelt.  I Sandnes Sparebank føler jeg at bedriften betyr noe og vi er veldig fornøyde. Jeg liker tryggheten med en egen kontaktperson som alltid er lett å få tak i, sier Jarl, og nikker til rådgiver Aina Grayston Skjørestad.

– Vi får tilbakemeldinger på at folk liker at vi er en lokal bank, at vi er «folkelige» og at kundene opplever at vi har tid til dem, legger Aina til.

– Viktig med en bank som bryr seg

Jarl forteller at han ble imponert over banken da koronaen brøt ut. Det var banken som tok kontakt. Og det skjedde veldig tidlig i prosessen.

– Hva trenger dere? Spurte Aina kort tid etter nedstengingen. Det var mektig. For oss er det viktig å ha en bank som forstår hva vi driver med og som er handlekraftige, sier Jarl.

– Jarl og Astrid har lang fartstid i bransjen og kjenner markedet veldig godt, samtidig er bedriften liten sammenlignet med mange og de har behov fra rådgivning fra oss. Det hjelper vi gjerne til med, sier Aina.

De første ukene av koronaen var tøffe. Ingen ante hvordan dette kunne gå. Da reiselivet stengte ned, omprioriterte mange og valgte å investere i hjem og hytte.  De valgte de nære ting.  Det førte til uventet høy omsetning, og så langt ligger vi over budsjettet for 2020.  Det skyldes blant annet at årets salg av hagemøbler ble veldig bra.

– Folk har blitt mer bevisste på å handle lokalt og støtte opp om lokale bedrifter, sier Jarl. 

Et møbeleventyr

Det var Astrids far som startet møbeleventyret i 1934, og i dag er Astrid og ektemannen Jarl som holder fortet. Haukås Møbler er en velrenommert møbelbutikk med et stort utvalg av skandinavisk design og anerkjente leverandører. Montana, Carl Hansen, Fritz Hansen, Hästens, Hjelle, Tonning, Louis Poulsen, String, og mange mange flere.

– Ja, vi er faktisk privilegerte som får representere så mange fine designmøbler, fastslår Jarl.

Hovedvekten er skandinaviske designere, men også sveitsiske Vitra og lokale produsenter som Eikund fra Egersund og Tjerand fra Ganddal, finner vi i butikken på ca 800 m2 på Madla.

– Smak dreier seg kanskje mest om følelser. Smak er et uttrykk. I dag kan en enkelt kopiere andres stil og endatil bestille hele husinnredninger noen andre har tenkt ut. Det er kanskje mer krevende og spennende å finne eller definere egen stil.  Faktisk velge skreddersøm, forklarer Astrid og Jarl.

Kunder opplever ofte at de skaper sitt eget uttrykk, sin egen stil, tar eierskap i sine valg, og får en opplevelse som varer lenge, kanskje hele livet.

– God design er mye mer enn linjer. Funksjonalitet og komfort er like viktig, sier Jarl.

– Og møbler som kan gå i arv i generasjoner, er jo skatter en kan ha stor glede av å ta vare på! Legger Astrid til.

Møbler som holder

Hun forteller at de har kunder fra tidlig i 20-årene til langt oppi åttiårene. De senere årene har bærekraftige møbler blitt et uttrykk som passer godt til Haukås Møbler.

– Vi foretrekker å si til kunder at hos oss investeres det i møbler, man kjøper ikke. Design og materialvalg gjør at klassikerne kan leve side om side med nykommerne. Mange møbler gjenoppstår også i mer moderne versjoner. De nye møblene kan bli fremtidens klassikere, forklarer Astrid.

Jarl og Astrid synes det er vanskelig å si noe sikkert om fremtiden, men de er optimister.

– Stadig flere får øynene opp for designmøbler med god kvalitet og levetid. Flere og flere er opptatt av bærekraft og vil ha møbler som holder lenge. Vi har styrket vår posisjon og det er vi svært takknemlige for, og vi har god tro på videre vekst for bedriften vår også framover, avslutter de.

Jarl understreker viktigheten av å ha en god bank med på laget.

– Vi er et relativt lite firma og er avhengige av å ha dyktige fagfolk innen både bank, regnskap, revisjon og rådgiving. Den tette kontakten vi har med Aina, er en trygghet for oss som bedriftseiere. Aina svarer alltid.

5 enkle råd om vedlikehold som kan gi møbelglede i mange år

  • Sørge for solskjerming
  • Regelmessig støvsuging
  • Følg flekkfjerningsguide som bla annet finnes på hjemmesiden til haukaas
  • Hudmøbler må rengjøres og påføres crem
  • Ubehandlede eikemøbler såpevaskes og pusses lett med sandpapir