Jean-Marc Bosman var i 1990 en forholdsvis ukjent spiller i Liége, i belgisk annendivisjon. Etter endt kontrakt ønsket han å spille for en annen klubb. Da de to klubbene ikke ble enige om overgangssum, nektet Liége å la ham slutte. I 1995 falt Bosman-dommen i EU-domstolen, og Bosman ble verdens mest kjente, ukjente fotballspiller. Fra nå av kunne han, og alle andre fotballspillere i EUs indre marked, gå gratis til annen klubb når kontrakten går ut.

Balanse er en tjeneste som kombinerer rådgivning og refinansiering – noe som bringer kunder trygt inn i smulere, økonomisk farvann.

– Målet er å friskmelde kundene våre, noe som skjer den dagen kunden kvalifiserer for overgang til en vanlig bank. Da kan kunden fritt velge bank, uten forpliktelser, og vi kan gi dem våre beste anbefalinger, forklarer Steffen Fjetland.

Fjetland mener det er både økonomisk og moralsk riktig å etablere en slik praksis.

– Selv om vi er tilknyttet Sandnes Sparebank, er vi et eget kompetanse- og produktområde. Vår jobb er å arbeide tett med kundene, og levere den tjenesten og det produktet vi har lovet; kunden skal gjenerobre sin privatøkonomiske frihet. Da er vår jobb over, sier Fjetland.